Jildou Talman

Jildou is een jonge wetenschapper die veel plezier beleeft aan alle stadia van onderzoek. Het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek geeft haar enorm veel energie. Ook in een volledig nieuw terrein weet ze zich snel vast te bijten en haar draai te vinden. Hetzelfde geldt voor methoden waarmee ze nog niet veel ervaring heeft: deze maakt ze zich binnen een mum van tijd eigen. Ze is flexibel, creatief en snel van begrip. Jildou is altijd al een vlotte schrijver geweest, maar haar studie heeft haar geholpen de kwaliteit van haar wetenschappelijke rapportages te optimaliseren.

E: jildou@beleidsonderzoekers.nl
M: 06 29 42 40 82
LI: Jildou

Achtergrond

Van kinds af aan had Jildou al affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Ze was altijd benieuwd naar het ontstaan en de gevolgen van sociale en culturele fenomenen. Opgegroeid in een familie van psychologen besloot ze daarom psychologie te gaan studeren. Haar internationale Bachelor behaalde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen en haar Research Master cum laude aan de Universiteit Leiden. Ze volbracht haar onderzoeksstage aan de Universiteit van Cambridge, vlak na de uitslag van het Brexit-referendum. Daar ondervond ze persoonlijk hoe verschillend de politieke perspectieven van jonge mensen en de oudere generatie waren. Op basis van deze ervaring schreef ze haar masterscriptie over het beleid rond de stemgerechtigde leeftijd in Nederland: kan deze verlaagd worden of worden de politieke voorkeuren van Nederlandse jongeren nog té veel beïnvloed door hun ouders? Mede door dit scriptieonderzoek werd Jildou zich bewust van haar interesse in beleidsonderzoek.

Expertise

  • Kwantitatief onderzoek

De Beleidsonderzoekers

Als starter is het voor Jildou belangrijk om te werken binnen een klein, maar zeer ervaren team collega’s. De experts van De Beleidsonderzoekers zijn er altijd op uit om de resultaten van hun onderzoek zo praktisch en concreet mogelijk te maken voor hun klanten. Dit maakt De Beleidsonderzoekers voor Jildou ideaal: waterdicht wetenschappelijk onderzoek dat direct toepasbaar is in de praktijk van alledag.