Jildou Talman

Jildou is een jonge wetenschapper die veel plezier beleeft aan alle stadia van onderzoek. Het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek geeft haar enorm veel energie. Ook in een volledig nieuw onderwerp weet ze zich snel vast te bijten en haar draai te vinden. In het team wordt wel eens gegrapt: “Is er wel iets wat jij níét interessant vindt?” Jildou is flexibel, creatief en snel van begrip. Ze is altijd al een vlotte schrijver geweest, maar haar studie heeft haar geholpen de kwaliteit van haar wetenschappelijke rapportages te optimaliseren. Als Jildou mensen interviewt, vindt ze het vooral belangrijk om hun het gevoel te geven dat er écht naar hen geluisterd wordt. Volgens haar dragen zowel de stemmen van mensen in het beleid als van mensen in het veld bij aan goed onderzoek.

E: jildou@beleidsonderzoekers.nl
M: 06 29 42 40 82
LI: Jildou

Achtergrond

Van kinds af aan had Jildou al affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Ze was altijd benieuwd naar het ontstaan en de gevolgen van sociale en culturele fenomenen. Opgegroeid in een familie van psychologen besloot ze daarom psychologie te gaan studeren. Ze behaalde haar Research Master sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. Haar onderzoeksstage deed ze aan de Universiteit van Cambridge in Engeland. Na haar afstuderen in 2019 is ze bij De Beleidsonderzoekers komen werken.

Expertise

  • Kwantitatief onderzoek: (online) enquêtes en analyse
  • Participatie van kwetsbare doelgroepen

De Beleidsonderzoekers

Het is voor Jildou belangrijk om te werken binnen een klein, maar zeer ervaren team collega’s. De experts van De Beleidsonderzoekers zijn er altijd op uit om de resultaten van hun onderzoek zo praktisch en concreet mogelijk te maken voor hun klanten. Dit maakt De Beleidsonderzoekers voor Jildou ideaal: waterdicht wetenschappelijk onderzoek dat direct toepasbaar is in de praktijk van alledag. Daarnaast tonen De Beleidsonderzoekers in elk onderzoek respect voor de doelgroep, de deelnemers, de samenwerkingspartners en de opdrachtgever. Geen stem raakt verloren. Daar voelt Jildou zich het prettigst bij.