Jorrit van Mierlo

Jorrit is een enthousiaste onderzoeker die altijd op zoek is naar verdieping en theorieën die kunnen helpen bij het verklaren van complexe processen. Hij heeft zich ontwikkeld tot expert op het terrein van werving- en selectiepraktijken gericht op de instroom van arbeidsbeperkten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien heeft hij ruim ervaring en kennis opgedaan met processen waarbij beleid wordt gecreëerd gericht op gedragsverandering van medewerkers. Hij plant projecten op realistische wijze in en rondt ze binnen de gestelde termijn af. Zijn ervaring in de wetenschap heeft bijgedragen aan zijn objectieve en neutrale houding.

E: jorrit@beleidsonderzoekers.nl
M: 06 27 65 60 53
LI: Jorrit

Achtergrond

Na een periode in Latijns-Amerika heeft hij sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al tijdens zijn studie was hij geïnteresseerd in het doen van wetenschappelijk- en praktijkgericht onderzoek. Tijdens een onderzoeksstage bij het Verwey-Jonker Instituut was hij betrokken bij een project waarbij de evaluatie van dagbestedingsinstelling in Den Haag centraal stond. Hij heeft hierdoor veel affiniteit verkregen voor mensen met een kwetsbare positie in de samenleving en de arbeidsmarkt. Jorrit heeft zich tijdens zijn promotieonderzoek voornamelijk beziggehouden met het bestuderen van de adoptie en implementatie van HR-praktijken in zowel de publieke sector als in het bedrijfsleven. De vraag die hierbij centraal stond was welke dynamieken plaatsvinden tijdens de implementatie van HR-praktijken en welke rol organisatieleden daarbij spelen. In oktober 2018 heeft Jorrit zijn proefschrift getiteld ‘Unravelling the dynamics of HRM implementation: a process perspective’ verdedigd. Zijn werk is in vooraanstaande internationale wetenschappelijke tijdschriften en boeken gepubliceerd. Tevens heeft hij zijn werk op diverse internationale conferenties gepresenteerd.

Expertise

  • Human resource management
  • Participatiewet en inclusiviteit
  • Beleidsimplementatie
  • Arbeidsmarkt
  • Organisatiestructuren

De Beleidsonderzoekers

Voor Jorrit is het belangrijk dat onderzoeks- en adviestrajecten op maat gemaakt zijn en passen bij de cultuur, wensen en mogelijkheden van de opdrachtgever. Ook bij De Beleidsonderzoekers staat het principe centraal dat wij passende en praktisch bruikbare kennis leveren.