Noortje Hippert

De recent afgestudeerde psycholoog Noortje is altijd al nieuwsgierig geweest naar maatschappelijke vraagstukken. Een uitdaging ziet ze in het begrijpelijk en inzichtelijk maken van complex onderzoek. Haar enthousiasme voor onderzoek doen en altijd nieuwe inzichten willen verwerven zal haar er dan ook niet van weerhouden om veel te leren op het terrein van beleid en onderzoek. Haar open blik en sociale vaardigheden maken haar een gemakkelijke gesprekspartner voor zowel klanten als respondenten

E: noortje@beleidsonderzoekers.nl
M: 06 27 07 70 54
LI: Noortje

Achtergrond

Menselijk gedrag is iets wat Noortje altijd heeft weten te fascineren. Waarom maken we bepaalde keuzes en zijn die keuzes altijd wel de juiste? Deze interesse heeft ervoor gezorgd dat ze de bachelor Psychobiologie op de Universiteit van Amsterdam is gaan volgen. Nadat ze deze studie had afgerond, miste ze de combinatie van praktijk en wetenschap. Juist deze combinatie is wat haar aanspreekt: wetenschap terugvoeren naar praktijk. Derhalve heeft ze de master Brain and Cognition in Society behaald. Dankzij deze master heeft ze de brug weten te slaan tussen wetenschap en de maatschappij. Door haar brede achtergrond heeft ze in verschillende settingen onderzoek mogen doen met verscheidene doelgroepen. Hierdoor heeft ze een sterk analytisch vermogen en een kritische blik op onderzoek.

Expertise

  • Kwantitatief onderzoek

De Beleidsonderzoekers

Noortje ervaart de expertise en ervaring van haar collega’s bij De Beleidsonderzoekers als een voedingsbodem voor haar groei als onderzoeker. Binnen het kleine en toegewijde team kan ze goed tot haar recht komen en de kneepjes van het vak leren. Haar ambitie om wetenschappelijk onderzoek te transformeren tot praktisch advies kan ze bij De Beleidsonderzoekers realiseren.