Junior beleidsonderzoeker/-adviseur

Wil je werken aan uitdagende onderzoeks- en adviesprojecten over sociale vraagstukken? Ben je analytisch en resultaatgericht en kun je goed schrijven? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je werkt samen met je collega’s aan uitdagende onderzoeks- en adviesprojecten voor opdrachtgevers als het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gemeenten en sociale partners in allerlei branches. Denk aan kwalitatief en kwantitatief onderzoek, evaluaties, probleemverkenningen.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het stimuleren van de participatie van kwetsbare groepen, het inventariseren van de arbeidsomstandigheden van een bepaalde beroepsgroep of het evalueren van arbeidswetgeving.

In je functie werk je in een projectteam aan verschillende projecten tegelijk. Je bent daarbij breed inzetbaar. Je voert interviews uit, je analyseert kwantitatieve en kwalitatieve data en je schrijft mee aan rapporten.

Wat we van je vragen

  • Je hebt een academische opleiding met goede cijfers afgerond op masterniveau (bijvoorbeeld sociologie, economie, bestuurskunde, psychologie, geschiedenis). Een research master is een pré.
  • Je kunt complexe materie tot de kern terugbrengen.
  • Je bent resultaatgericht en je kunt goed omgaan met deadlines.
  • Je houdt van schrijven en je schrijft helder en overtuigend.
  • Je bent zeer nieuwsgierig en geïnteresseerd in de sociaal-economische thema’s waarop wij ons richten.
  • Je hebt ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden en een goed gevoel voor cijfers en statistiek.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie waarin je aan interessante en maatschappelijk relevante projecten kunt werken. Je krijgt de ruimte om je eigen expertise binnen De Beleidsonderzoekers op te bouwen. Je wordt gecoacht door ervaren en gedreven collega’s. Wij bieden een informele werkcultuur en werken vanuit een goed bereikbaar, markant gebouw vlakbij station Leiden.

Uiteraard ontvang je een marktconform salaris en is parttime werken (vanaf 32 uur) mogelijk. Voor deze functie bieden we een contract voor twaalf maanden aan met uitzicht op een vast contract. Verder bieden we de faciliteiten om flexibel te werken en je eigen tijd in te delen, een jaarlijks opleidingsbudget en 28 vakantiedagen per jaar.

Interesse gewekt?

Stuur uiterlijk 5 augustus je motivatiebrief en cv naar info@beleidsonderzoekers.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Lennart de Ruig (06 48 31 35 67 of lennart@beleidsonderzoekers.nl). Een test kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Lennart de Ruig

E: lennart@beleidsonderzoekers.nl
T: 06 48 31 35 67
LI: Lennart