Onderzoeker/adviseur sociaal-economische vraagstukken

Ben jij een onderzoeker die helderheid kan scheppen in complexe sociaal-economische vraagstukken? Werk je zelfstandig en streef je naar de hoogste kwaliteit? En draag je graag bij aan maatschappelijk relevante thema’s? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je werkt samen met je collega’s aan uitdagende onderzoeks- en adviesprojecten voor opdrachtgevers als het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en sociale partners in allerlei branches. Denk aan evaluaties, verklarend onderzoek en toekomstverkenningen.

In je functie kun je je vastbijten in uiteenlopende en complexe vraagstukken, zoals flexibilisering van de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid en de toekomst van werk. Daarbij leef je je goed in de vraag van de klant in en zet je passende methoden en technieken in.

Je werkt meestal samen met collega’s, maar je kunt ook zelfstandig onderzoeksvoorstellen schrijven en projecten uitvoeren. Daarbij heb je veel contact met opdrachtgevers en stakeholders. Als de belangen van verschillende partijen uiteenlopen, blijf jij tactvol. Je kunt goed overweg met mensen, want je voert gesprekken met uiteenlopende respondenten, zoals werkgevers, werknemers, beleidsmakers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Je houdt je bezig met maatschappelijk relevante vragen en je kunt in deze functie maatschappelijke impact realiseren. Wij helpen je om je in hoog tempo te ontwikkelen tot een zelfverzekerde en gerespecteerde professional. Je krijgt meteen veel zeggenschap, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Wat we van je vragen

Je hebt een academische opleiding (bijvoorbeeld sociologie, economie, arbeids- en organisatiepsychologie). Je hebt minimaal twee jaar werkervaring als onderzoeker of adviseur op het terrein van arbeid (arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen). Je werkt zelfstandig, je kunt goed omgaan met deadlines en je streeft altijd naar de hoogste kwaliteit.

Vanuit een onafhankelijke positie kun je messcherpe analyses maken van uiteenlopende vraagstukken. Dat doe je niet vanuit een ivoren toren; je houdt rekening met de beleidscontext. Je snapt hoe beleidsprocessen werken en je denkt goed na over de implicaties van je projecten voor beleid en uitvoering.

Je hebt een uitstekende schrijfvaardigheid en ook mondeling druk je je helder en overtuigend uit. Je hebt ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Een goed gevoel voor statistiek is een must.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie waarin je aan interessante en maatschappelijk relevante projecten kunt werken. Je krijgt de ruimte om je eigen expertise en klantenkring binnen De Beleidsonderzoekers op te bouwen. Je wordt gecoacht door ervaren en gedreven collega’s. Wij bieden een informele werkcultuur en werken vanuit een goed bereikbaar, markant gebouw vlakbij station Leiden.

Uiteraard ontvang je een marktconform salaris en is parttime werken (vanaf 32 uur) mogelijk. Verder bieden we een vast contract, de faciliteiten om flexibel te werken en je eigen tijd in te delen, een jaarlijks opleidingsbudget en 28 vakantiedagen per jaar.

Interesse gewekt?

Stuur uiterlijk 1 augustus 2019 je motivatiebrief en cv naar info@beleidsonderzoekers.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Lennart de Ruig (06 48 31 35 67 of lennart@beleidsonderzoekers.nl). Een test kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Lennart de Ruig

E: lennart@beleidsonderzoekers.nl
T: 06 48 31 35 67
LI: Lennart